Φωτ. αρχείο ΕΚΒΥ
Φωτ. αρχείο ΕΚΒΥ

Η δεύτερη διαδικτυακή συνάντηση με θέμα την Λίμνη Στυμφαλία θα γίνει την Tρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021, ώρες 18:00 – 20:00.

Στις 2 Φεβρουαρίου γιορτάζεται κάθε χρόνο η Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων. Οι Υγρότοποι είναι αναπόσπαστο τμήμα του φυσικού και πολιτιστικού μας πλούτου. Ποτάμια, λίμνες, λιμνοθάλασσες, έλη, πηγές, αναδεικνύουν την ομορφιά, την ιστορία και τη σημασία των υγροτόπων μας. Τιμώντας την Παγκόσμια Ημέρα Υγροτόπων το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) οργανώνουν την ημέρα αυτή τη Β’ Διαδικτυακή τους Συνάντηση, με θέμα την Λίμνη Στυμφαλία.

Παρακολουθήστε ζωντανά τη συνάντηση στο επίσημο Kανάλι του ΠΙΟΠ στο YouTube.

Για περισσότερες πληροφορίες και για τη συμμετοχή σας και το το Πρόγραμμα Ομιλιών πατήσετε ΕΔΩ.

Μπορείτε να στείλετε ερωτήσεις πριν ή κατά τη διάρκεια της συζήτησης, στο e-mail riggasch@piraeusbank.gr.

Σχετικά με τον Κύκλο Διαδικτυακών Συναντήσεων

Το Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) διοργανώνουν Κύκλο Διαδικτυακών Συναντήσεων με θέμα την άρρηκτη σχέση του πολιτισμού με το περιβάλλον. Με τον Κύκλο αυτόν φωτίζουν πτυχές της φύσης και του πολιτισμού στις Λίμνες Παμβώτιδα και Στυμφαλία μέσα από τέσσερις διαδικτυακές διαλέξεις.

Όπως επισημαίνει η Πρόεδρος του ΜΓΦΙ, κυρία Φαλή Βογιατζάκη,

“Βασική επιδίωξη υπήρξε η αξιοποίηση της γνώσης και της πείρας των δύο ιδρυμάτων, η ένωση των δυνάμεών μας, ώστε να επικοινωνήσουμε από κοινού θέματα που αναδεικνύουν το αλληλένδετο του πολιτισμού με τη φύση.

Η ελληνική φύση υπήρξε η «τροφός» του Έλληνα. Τον έθρεψε και τον παιδαγώγησε, τον προκάλεσε να μετρήσει τις αντοχές του, να έρθει αντιμέτωπος με τους φόβους του. Όξυνε τη σκέψη του, υπαγόρευσε τις λατρείες του, προώθησε τις φιλοσοφικές του αναζητήσεις, τον ώθησε να γεννήσει τέχνη και πολιτισμό. Σε κάθε τόπο και γωνιά της χώρας, κάθε έκφραση του πολιτισμού αντανακλά το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο δημιουργείται και αναπτύσσεται”.

Η πρώτη διαδικτυακή συνάντηση είχε θέμα τη Λίμνη Παμβώτιδα και πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 16 Δεκεμβρίου 2020.