Κλιματική ΑλλαγήΤο Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας δημιούργησε την Πρώτη Διαδραστική Έκθεση για την Κλιματική Αλλαγή με τίτλο «Κλιματική Αλλαγή και Εμείς» με σκοπό οι επισκέπτες να αντιληφθούν τις συνέπειές της, τον βαθμό στον οποίο μας επηρεάζουν, αλλά και τον τρόπο που ο καθένας ξεχωριστά μπορεί να βοηθήσει. Με την επικοινωνία του μηνύματος της έκθεσης, η νέα γενιά ενημερώνεται για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, έτσι ώστε να προετοιμαστεί και να τις αντιμετωπίσει έγκαιρα και αποτελεσματικότερα. Αυτή είναι η μεγάλη πρόκληση.

Κλιματική ΑλλαγήΓια πρώτη φορά στην ιστορία του πλανήτη, ο άνθρωπος παίζει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του κλίματος. Η κλιματική αλλαγή είναι το μεγαλύτερο περιβαλλοντικό πρόβλημα που απασχολεί την παγκόσμια κοινότητα, καθώς απειλεί άμεσα τη συνέχιση της ζωής μας, όπως τουλάχιστον τη γνωρίζουμε έως σήμερα.

Κλιματική ΑλλαγήΗ Έκθεση αποτελείται από 17 εκθεσιακούς σταθμούς, που θίγουν τις εξής κύριες θεματικές κατηγορίες:

Ενέργεια / Μεταφορές / Παραγωγή Τροφίμων / Χρήση Νερού / Απορρίμματα-Ανακύκλωση / Επιστημονική Έρευνα / Επιπτώσεις / Προσωπική Ευθύνη και Παγκοσμιότητα.

Κλιματική ΑλλαγήΗ έκθεση απευθύνεται τόσο σε παιδιά όσο και ενήλικες. Μέσω πολυεπίπεδων διαδραστικών ψηφιακών εκθεμάτων, οι επισκέπτες μπορούν να βρίσκουν το οικολογικό τους αποτύπωμα και να κατανοήσουν το μέτρο της επίδρασής τους στα οικοσυστήματα της Γης και να αυξήσουν τη γνώση τους για τη μεγαλύτερη περιβαλλοντική πρόκληση που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα, τις επιπτώσεις της στη ζωή μας και τον τρόπο που μπορεί ο καθένας μας να συμβάλει για ένα καλύτερο μέλλον. Σε ημισφαιρικό θόλο-οθόνη με τη μορφή του περιστρεφόμενου πλανήτη, διαμέτρου 5 μ. και εμβαδού περίπου 40 τ.μ., προβάλλονται βίντεο από το “Science on a Sphere”, ενώ ταινίες θόλου σχετικά με τον πλανήτη μας, τη φύση, τον άνθρωπο και την κλιματική αλλαγή προβάλλονται στο Dome, στον θόλο. Σε ειδικό χώρο οι επισκέπτες μπορύν να ενημερώνονται για τους 17 στόχους του ΟΗΕ για τη βιώσιμη ανάπτυξη, καθώς και για τα αποτελέσματα της Επιτροπής Μελέτης Επιπτώσεων Κλιματικής Αλλαγής στην Ελλάδα της Τράπεζας της Ελλάδος.

Κλιματική ΑλλαγήΜπορείτε να επισκεφθείτε την έκθεση «Κλιματική Αλλαγή και Εμείς» στο Κέντρο ΓΑΙΑ του Μουσείου, από τη Δευτέρα έως την Παρασκευή 09:00 – 14:30 και κάθε Σαββατοκύριακο: 10:00-15:00.

Περισσότερες πληροφορίες για την έκθεση και τους συντελεστές της

Περισσότερες πληροφορίες για τις δράσεις του ΜΓΦΙ για την κλιματική αλλαγή